čtvrtek 6. února 2020

Zajímavé poznatky

Za posledních asi 14 dní máme takové malé poznání, že jak jsme přejmenovali náš hudební styl na pop-rock-mystik-underground. zvedá se nám sledovanost. :-) je to určitě dobře. Určitě budeme v toto duchu pokračovat dál.

K videím na stránkách: zkoušeli jsme naše videa přesunout k nám na naše stránky. Výsledky katastrofální. Stránky se pomalu načítaly, kvalita videa hrozná a degradovaná a práce se soubory neskutečná.
Takže dál zůstáváme na youtube i přes demenci tohoto serveru a jejich cenzuru.
Mají prostě monopol na to, že tam můžete nahrát jakákoli videa, v nevyšší kvalitě a dlouhá videa a to zcela zdarma. Zatím není jiné východisko. Ostatní alternativy jsou nedostačující.
No a právě z toho důvodu teď zase celou video stránku předěláváme. Ale nebojte se, brzy bude hotová.

U několika videí, týká se to hlavně stěžejních našich filmů - Sny 2008 a Síla energie 2015, jsme objevili dost podstatné chyby. Byl rozhozený zvuk , vůči obrazu.
Oba filmy se nyní pokoušíme zremasterovat jak jen to půjde. Bohužel z DVD kvality už vyšší nevytáhnem.

Od roku 2015 jsme již začali vyrábět filmy v HD a důležité záběry zálohovat na několika místech, ale bohužel Síla Energie je jen v DVD kvalitě.
Také se ukázalo, že zálohovat filmy na DVD nebylo zrovna tím dobrým řešením do budoucna.
Za to ovšem můžou výrobci techniky.
DVD tehdy byl vrchol čistoty obrazu, dnes hrůza a sračka. HD už pomalu také odzvonilo. ovšem zas ta technika. To není jenom si koupit kameru 4K a výše. U pořádné kamery to začíná a pc to končí. investice obrovská. Staré záznamy stejně nezlepšíme. Na to zatím technika není. Alespoň pro domácí použití není.

Tak tedy těšte se na obnovené verze filmů Sny a Síla energie, již brzy na Youtube v pseudoHD.